Toplinske Pumpe

Što je toplinska pumpa zrak - voda?

Toplinska pumpa ZRAK-VODA je ekološki prihvatljiv sustav za grijanje, hlađenje i pripremu tople vode.
Toplinska pumpa iskorištava toplinu iz vanjske okoline i inverterskim moduliranim načinom rada prenosi energiju u sistem grijanja ili hlađenja. Zrak je neiscrpan izvor energije gdje se i pri vanjskoj temperaturi od -25°C iskorištava energija.
Dakle, ako razmišljate o ugradnji toplinske pumpe odmah možemo ustvrditi da je s financijskog gledišta iskoristivosti najisplativija investicija, jer na jedan kilovat uložene energije dobivamo kod high power modela COP(stupanj iskoristivosti) 4.3 KW. toplinske energije. Toplinska pumpa se sastoji od vanjske i unutarnje jedinice, te za svoj rad koristi ekološki prihvatljiv plin R 410A.
Toplinska pumpa radi na vanjskoj temperaturi od -25°C, a kod vanjske temperature do-7 °C postiže temperaturu polaznog voda 60°C. Ako uzmemo u obzir da proteklih godina temperatura zimi ne prelazi -5°C, tada zaključujemo da je iskoristivost toplinske pumpe ZRAK-VODA nevjerojatno visoka, tj. da na jedan kilovat uložene energije dobivamo 4 kilovata energije za grijanje ili hlađenje

Prednosti toplinske pumpe ZRAK-VODA

  • Niski investicijski trošak u odnosu na sistem ZEMLJA-VODA ili VODA-VODA gdje nije potrebna ugradnja primarnog sistema(kolektora ili bušenja)
  • jednostavna montaža i održavanje
  • potreban manji prostor za ugradnju toplinske pumpe
  • nisu potrebne nikakve dozvole za ugradnju
  • Štede energiju
  • nije potrebno raditi dimovod
  • ne postoji rizik od eksplozije i trovanja ugljičnim monoksidom

Ako k tome dodamo da se za ugradnju toplinske pumpe ZRAK-VODA može iskoristiti poticaj fonda za zaštitu okoliša pri ministarstvu za zaštitu okliša i prirode sa sigurnošću možemo ustvrditi da je sustav toplinske pumpe ZRAK-VODA najisplativija investicija za grijanje i hlađenje, a pogotovo u kombinaciji sa podnim grijanjem i pasivnim hlađenjem u novogradnjama i niskoenergetskim pasivnim kućama.

U posljednjih nekoliko godina su se kao najefikasnije u odnosu na cijenu i kvalitetu pokazale toplinske pumpe ZRAK-VODA Japanskog proizvođača Fujitsu koje kvalitetom i cijenom zadržavaju vodeće mjesto kao na svjetskom tako i na Hrvatskom tržištu.

Ovlašteni smo distributer i servis Fujitsu proizvoda za Republiku Hrvatsku, te dajemo garanciju od 5 godina uz obavezan godišnji servis.

potrosnja

Imate li pitanja?

Kontaktirajte nas